Klassisk tacos med avokado


4 portioner
Tid ca 25 min

INGREDIENSER
400g blandfärs
1 frp kryddmix taco
230g tacosauce
1 avokado
150g majs
1 gurka
4 st tortillawrap

GÖR SÅ HÄR
Stek färsen i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten. Puttra ihop ca 10 minuter.

Skiva avokado. Skär gurkan i små bitar.

Stek bröden lätt i en torr panna.

Servera tortillabröden fyllda med tacofärs, grönsaker och taco sås. Toppa gärna med färsk koriander.

Indisk gryta med kyckling och ris

4 portioner
Tid: ca 25 min

INGREDIENSER
600g kycklingbröstfilé
1 gul lök
150g småtomater
400 ml kokosmjölk
500g Tikka masalasås
4 portioner basmatiris

GÖR SÅ HÄR
Finhacka löken. Strimla kycklingen. Dela tomaterna på hälften.

Fräs löken i olja i en stekpanna med hög kant. Tillsätt kycklingen och låt allt fräsa ihop några minuter. Tillsätt kokosmjölken och Tikka Masala såsen. Låt allt koka ihop ca 15 minuter. Blanda i tomaterna precis innan servering.

Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.

Servera kycklinggrytan med ris. Toppa gärna med färska örter.

Mustig och het chili con carne

4 portioner
Tid ca 40 min

INGREDIENSER
500g blandfärs
2x400ml vita bönor i tomatsås
400 ml kidneybönor
400g tomatkross
1 dl chilisås
2 röda paprikor
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 köttbuljongtärning

GÖR SÅ HÄR
Hacka gul lök, vitlök och röd paprika i små bitar. Fräs i en stor gryta. Stek samtidigt köttfärsen i en stekpanna. När den är färdig, lägg över i grytan med grönsakerna.

Blanda ner vita bönor, kidneybönor och krossade tomater i grytan. Krydda med chilisås, paprikapulver och blanda även ner en buljongtärning. Låt allt puttra ca 20 minuter på låg värme.

Smaka av med salt, peppar och chilipulver.Servera med ett gott bröd. Toppa gärna med färsk persilja.

Högrevsgryta med rotfrukter

4 portioner
Tid: ca 60 min

INGREDIENSER
600g högrev
1 gul lök
2 morötter
300g kålrot
2 köttbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
1/2 msk soja
600g potatis

GÖR SÅ HÄR
Skär köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Hacka löken. Skala och skär morötter och kålrot i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i smör i en gryta. Blanda ner löken och låt allt steka ihop några minuter.

Smula ner buljongtärningar och häll på 5 dl vatten. Blanda i tomatpuré och soja. Krydda med nymald svartpeppar. Låt allt koka upp och sjud minst 30 minuter, gärna längre. Lägg sedan i rotfrukterna och puttra ytterligare 30 minuter eller tills köttet är mört.

Koka potatisen. Smaka av grytan med salt och peppar. Ev. en skvätt grädde eller lite rött vin om du vill det.

Servera grytan med kokt potatis. Toppa gärna med färsk persilja.

Pulled pork i hamburgerbröd

4 portioner
Tid: ca 35 min

INGREDIENSER
550g pulled pork
4 st hamburgerbröd
2 st avokado
1 rödlök
200g småtomater
BBQ-sås

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck med folie. Tillaga i ugnen ca 30 minuter. Ta isär köttet med en gaffel.

Mosa 1 avokado och skiva den andra. Skiva småtomaterna och rödlöken tunt.

Värm bröden i ugnen eller i en grillpanna.

Servera hamburgerbröden med pulled pork, mosad avokado, småtomater och rödlök. Toppa med BBQ-sås och skivad avokado.